Första arbetsdan på nya praktiken.

PRAKTIKEN
 
Idag har jag haft en bra första arbetsdag på nya praktiken. Grabbarna jag går med denna vecka är jätte trevliga och vi har inget problem att kommunicera med varann. 
 
Idag har jag slipat, sopat, dammsugit och primat. Slipa betong/cement/allt-annat-än-trä golv är kul. Nästan så att jag inte ville sluta. Vi var på Bromma Närakut. Sen sopade vi ihop allt damm och skyfflade bort så inte dammsugarn skulle få krupp. Tydligen är det nånting i slipdammet som fräter sönder dammsugarpåsarna. Lite jobbigt, men vad kan man göra mer än att byta påse. Efter dammsugningen (vilket går ganska så snabbt då jag har adopterat en speciell teknik från förra praktiken) var det dags att prima. Det var lite svårare. Hade lite problem att få till "rätta knycket" så att säga så det gick inte lika snabbt som de andra, men jobbet blev iallafall gjort och det är ju faktiskt huvudsaken.
 
På de nya veckorapporterna jag har från skolan skriver jag i vad jag gör på dagarna, sen kryssar grabben jag jobbar med i hur han tycker att jag jobbar. Bra eller mindre bra osv. Jag fick rätt medelhöga till höga betyg för dagens arbete. Jag är nöjd.
 
Imorrn ska vi spackla alla rummen vi gjorde iordning idag (antar jag). Alla 8-9 rummen. Hua vad ont jag kommer ha i knäna.

Ny praktikplats kirrad

(Nya) PRAKTIKEN
 
Då var ännu en vecka avklarad.. säger hon efter en halv onsdag. Det var nämligen så att jag var iväg på möte med en ny praktikplats i Bandhagen idag. Vi skulle egentligen mötas redan i måndags, men det blev ombokat till idag istället. Så denna vecka har inte varit särskilt produktiv vad gäller golv. Jag har varit produktiv hemma istället.
 
Det känns mycket bättre med den nya praktikplatsen jämnfört med den förra. Chefen verkar i alla fall seriös och proffsig och då tar jag förgivet att hans anställda också är det. Jag börjar på måndag.
Denna praktikplats gör inte så mycket jobb åt privatpersoner. Det är mer kyrkor, vårdcentraler, skolor, sjukhus, ja, ni fattar. Det kan ju va kul att få prova på lite olika saker och moment och komma ut och se hur det är också, inte bara titta på när nån slipar ett furugolv..
 
Nu tar jag mig en godisbit och tar långhelg (igen). ;P

Rant

Jag skulle behöva skriva av mig litegrann..
 
Grabbarna på praktiken är väl trevliga och schyssta, men dom pratar knappt med mig. Dom pratar mest med varann. På spanska. Ett språk jag inte förstår. Dom skrattar och skämtar och har kul, och jag står där och ser ut som ett frågetecken. 
 
Jag känner mig inte som en i gruppen. Jag känner mig som ett bihang. Typ 'var ska vi placera ut dig nånstans idag då?' Vart jag än står känns det som att jag står ivägen.
 
Inga vidare förklaringar ges om vilka moment som ska göras. Dom bara gör det som ska göras och sen får man ett 'nu kan du gå hem'. Ingen som undrar om jag kan hämta nånting som behövs, eller om jag kan hjälpa till att damsuga eller dylikt. Att jag inte hjälper till att slipa kan jag förstå, dom maskinerna är nämligen svintunga. Jag flyger som en vante efter dom. Men städa kan jag ju göra. Eller skrapa, eller spackla, foga, luta osv. Eller lägga parkett när vi väl har ett sånt jobb.
 
Dom är inge vidare på att hålla tiden heller. Jag kan förstå att dom fastnar i trafiken. Sånt kan man inte hjälpa, men då hör man väl av sig till sin praktikant som stått och väntat från avsatt tid att man kanske blir lite sen?
 
I fredags - 30 sep - satt jag och väntade vid en lägenhet i Hornstull. Fel lägenhet. Jag hade missförstått en av grabbarna och trott att vi skulle va där först vid kl 9 och sen dra vidare till nästa ställe. I själva verket skulle en av grabbarna börja där på morgonen och sen skulle vi mötas vid den andra adressen vid Odenplan kl 9.
Jag satt där, utanför fel lägenhet i en timme. Ingen hörde av sig och undrade vart fasen jag höll hus och varför jag inte var där jag skulle ha varit. Och dom hade troligtvis inte hört av sig om jag inte hade ringt upp dom och rett ut missförståndet.
När jag väl kom fram till rätt lägenhet kanske en halvtimme senare fick man bara ett 'hej' och sen fortsatte grabben att slipa sitt golv. Jag kunde lika gärna inte ha varit där alls.
 
Igår - måndag 2 sep - fick jag också vänta, denna gång utanför rätt lägenhet. Jag vet att när dom säger att 'vi kommer kl 8' så kommer dom i själva verket runt 8:30. Minst. Jag stod där ute i kylan sen 7:53. Dom anlände 8:44, forslade ut maskiner och dylikt ur bilen in i porten (frågade inte om jag kunde hjälpa till som vanligt), gick iväg, kom tillbaka, hoppade in i bilen och åkte iväg för att leta rätt på en parkeringsplats. Jag vet ju att det var det dom gjorde, men det var ingen av grabbarna som meddelade mig att 'vi ska bara parkera, vi kommer strax'. Dom var borta i 15-20 min.
 
Min motivation är i botten.
 
<-- END RANT.. FOR NOW -->

RSS 2.0