10-dagars inlägget återskapat. So to speak.

-------------------------------------

"Allt som är '3' är bra!" - P12a på tuben hem.

Verkar som det glada 90-talet är tillbaka. Folk har gått med magväskor och nycklarna runt halsen. Varför heter det 'magväska' förresten när det heter 'fannypack' på engelska? Då det engelska ordet 'fanny' betyder 'rumpa, vore det inte mer logiskt att ha väskan i svanken då? Eller åtminstone på höften.. Såg en snubbe som liknade kanotkillen i Göta kanal. Med liknande problem, fast med väska som han fastnade med på bussen.

Folk har vänt sig om och stirrat idag. Inte så konstigt, med tanke på omständigheterna. Lite mer random var den manliga städaren utanför Nationalmuseet som hälsade, men den svarta mannen på pressbyrån tar priset. Vände sig om och frågade om killen bakom mig i kön var min son.

Slutade 12 så beslutade mig för att käka i Solna. Försökte få tag i Matte, men misslyckades, så jag fick käka ensam. Jag hade iallafall en geting som sällskap. Även fast han inte verkade särskilt intresserad av mig.

Som ni vet så klantade jag till det rejält igår och 'råkade' radera hela det 10 dagar långa inlägget. Hade skrivit sen den 16e. Jag hade svårt att sova inatt för jag låg och jämrade mig över det och hade allmän ångest. Så nu hade jag tänkt  försöka återberätta allt som stod i det inlägget. Allt jag kommer ihåg iallafall. Kommer inte bli hälften så långt som orginalet, men vad gör man när minnet sviker? Kökssoffan demolerades bl.a (äntligen) men jag kommer inte ihåg när och folk säger olika så jag skriver det här istället.

Oh well, here goes..

-------------------------------------

Vad gjorde Linda på påsklovet..?


Lördag 16/4
Efter lång diskussion med familjen blev det en resa till IKEA. Där införskaffade vi nytt (välbehövt) soffbord. Skulle ha blivit nytt matbord och stolar också, men dom ekfärgade stolarna var helt slut. Plus att bakluckan var full med skrot. Dessutom såg vi Anna Book där.

Söndag 17/4
Lyckades ta mig iväg till frisören eftersom det blev försent dan innan. Frisören klippte till mig, men han var lite slarvig för han trimmade bara ena polisongen. Tur att dom är blonda och inte syns.
Efter det var det meningen att jag och Anna skulle fika, men vi kom på att vi inte hade käkat lunch så vi gick till La Tazzina och käkade pastasallad med parmaskinka, mozzarella och soltorkade tomater. Kändes grymt mycket nyttigare än Donken som var det andra alternativet. Sen var vi för mätta för att fika så vi skippade det.
Sen kilade vi in på Åhléns och köpte hårfärg och gick hem och färgade håret på varann. Inte samtidigt då förstås. Anna fick en rödaktig färg och jag blev blond. Och fy i helvete vad det sved/brändes! Har blonderat mig förr, men har aldrig varit med om att det har svidit förr. Måste ha vart ett jävla starkt medel.
På kvällen började jag läsa (och läste klart) Häxan och Lejonet som det är meningen att vi ska läsa till temat. Vad Narnia har med religion att göra har jag inte den blekaste aning om.

Måndag 18/4
Var med Anna till Eastman i stan vid 9 nånting. Det var dags att spänna hennes räls. Efter det hade vi flera timmars dötid att ta kol på så vi drog till Gallerian. Vi var lite här och där faktiskt. Till och med på NK, bara för skoj skull. Drack blaskigt Waynes kaffe i stormen på T-Cen, och lunch på Donken där all läsk var slut. Det har jag aldrig varit med om förut.
Sen när klockan äntligen blev 11.00 började vi dra oss mot Gamla Brogatan och BlueFox. Där införskaffade man hårfärg (än en gång) och Anna hittade världens snyggaste klänning. Synd bara att den inte fanns i rätt storlek. Den såg jättefin ut på henne.

Tisdag 19/4
Gick upp tidigt för att vara en ledig dag. För omväxlings skull. 10 nånting tror jag det var. Hann säkert göra jättemycket saker, men det har jag glömt. Enda jag kommer ihåg var att jag epilerade benen, men batteriet tog slut mitt i så jag fick gå med ett hel- och ett halvepilerat ben medans epilatorn laddade. Som tur var skulle jag ingenstans den dan.

Onsdag 20/4
En engång sviker minnet. Enda jag kommer ihåg var att jag var på hemköp och köpte 'belöningar'. Med andra ord onyttigheter. Har börjat kalla mina kära PowerKings för 'belöningar' efter den där föreläsaren, ni vet hon med kaffet/colan och sockerbitarna. Fast hennes metod fungerar inte på mig. Eller så är det bara jag som inte anstränger mig tillräckligt mycket.

Torsdag 21/4 Skärtorsdag
Käkade middag på restaurant Ho's på Hornsgatan med Kristian. Mmmm, kinamak. Som jag hade längtat. Jättemysigt ställe med trevligt personal och rätt lyxig toalett. Inte för att vi satt inne på toa och åt.
När vi var klara där drog vi vidare till Debaser Medis. Dom öppnade inte fören 19.00 så vi fick sitta utanför och vänta i en halvtimme bland måsar och duvor och tanter som använde läppstift som rouge.
Tillslut fick vi komma in och då fick vi vänta ytterligare en stund innan vi fick komma in till scenen. Kristian hälsade på alla. Eller snarare tvärtom, alla hälsade på Kristian. Alla känner honom. Kändis?
Det var två förband. Först ut var Houston tätt följt av Treadstone. Aldrig hört talas om nått av banden, men gillade vad jag hörde. Det är lite min musiksmak. Basissten i Treadstone skuttade runt som fan så det var inte lätt att fånga honom på bild. Sen att Kristian faktiskt känner Hampus, sångaren i Houston, eller 'Hank Erix' som är artistnamnet, är ju lite ballt. Men som sagt, han känner många människor.
Sen kom bandet som alla hade väntat på. Treat. Dom körde både gamla och nya låtar. Själv kände jag bara igen dom nya. Men i den här musikgenren är det rätt lätt att hänga med i låttexterna.
Såg väldigt mycket Poodles influenser.. fast det är nog mer troligt att det är tvärtom. Att Poodles har influerats av Treat. Såg stora liknelser mellan Kicken i Poodles och Treats trummis och sångaren (var det Robban han hette?) gjorde 'dammsugar' grejen med micstativet. Även fast Jacob Samuel är lite mer extrem i sitt 'dammsugande'. Dessutom låter dom väldigt lika på soundet. Tycker iallafall jag.
Tänkte att jag skulle filma lite under 'Paper Tiger', men då började naturligtvis folk att mosha. Varför hamnar jag alltid i moshpits? Jag förstår inte. Jag blev knuffad och trampad på. Blev förbannad och satte armbågen i ryggen på bruden, men hon verkade inte märka nånting. Sen började jag knuffa tillbaka. Sen kom tydligen vakterna för det lugnade ner sig. Senare blev jag brutalt flyttad på av nån alkoholpåverkad idiot som att jag var nån jävla möbel.
Efteråt skulle Kristian in backstage och hälsa på bandet och hämta sina priser som han vunnit i tävlingen. Vet inte hur länge vi väntade men det tog en jävla tid.
På Medborgarplatsens t-baneperrong på väg hem kom det ut ett gäng 'obehöriga' idioter ur tunneln. Vad dom gjorde där vet bara dom. Och eventuellt tåget som nästan körde på dom. Han verkade inte glad iallafall för han tutade så det ekade mellan väggarna när han körde förbi.

Fredag 22/4 Långfredag
Fest i Årsta hos Marcus. Åkte tvärbanan för första gången. Rätt mysigt, bortsett från dom hårda sätena. Träffade på både hundar och katter, sen var det hår överallt. Lusifer var en liten räddhare som sprang och gömde sig hela tiden. Men kul hade vi. Där missade du nåt, Emma! Fast jag antar att Pretty Shitty Kjell var kul det med. Spelade Lilla Lovis - 'Spottar aldrig ut' bara för dig. Klockan hann bli 2 nånting innan folk drog och jag däckade på sängen.

Lördag 23/4 Påskafton
Vaknade med bakis-huvudvärk. Skulle ha gett sjutton i Varm o Kall. Den är fan dödlig ibland. Speciellt efter fyra 4.5or cider. Drog hem runt 10.30. När tuben kom till Åkeshov åkte den förlångt. Vet inte om perrongen var för kort eller om han bara klantade sig. Som tur var var det ingen som gick ut genom det första dörrparet.
Väl hemma upptäckte jag att jag hade skavsår på båda armbågarna. Vad hände i fredags egentligen? Krälade jag på golvet, eller vad är det frågan om? Jag upptäckte även att jag kan spy på begäran. Med andra ord utan att stoppa eventuella fingrar i halsen. Blir liksom mindre kladdigt på det sättet. Nu är det säkert flertalet folk som får för sig att jag har anorexi/bulemi, men så, gott folk, är icke fallet! Jag älskar mat. Har alltid gjort och kommer alltid att göra.
Att bero på mat så skulle vi ha påsklunch. Var tvungen att byta kläder pga katt- och hundhåren. Man vill ju se lite fin ut iallafall. Peter, Pernilla och lilla knytet Cassandra kom förbi och åt med oss. Hon blir bara större och större. 2 månader gammal nu. Vi åt och Cassandra åt och sov och rapade och fes om vartannat. Sen släppte hon två bomber och så var det bajs i hela badrummet. Så kan det gå. Som tur var hade vi ätit klart vid den tidpunkten.
Sen somnade hon så gott i sin lilla stol för Sov-tant Linda vet hur man ska göra.

Söndag 24/4 Påskdagen
Anna färgade mitt hår igen. En trevlig rosa färg. Den som köptes på BlueFox tidigare ni vet. Gillar att va lite extrem nångång ibland. 'Flamingo Pink'. Men jag har då aldrig sett en flamingo i den nyansen. Inte tillräckligt.. räkig.
Upptäckte ett blåmärke på axeln, sen kom jag på att det säkert var från den 'brutale mannen' i torsdags.
På kvällen satt Gunnar, Jompa och Martin (inte Martin Polby, vad skulle han göra här?) i käket och mekade X-Box. Använde en jävla massa nagelborttagningsmedel till gud vet vad så det stank aceton i hela lägenheten. Gunnar har typ snöat in sig på X-Box. Vi har nu 3 stycken här hemma. Varav en är Annas.. Han ska alltså ha en som han kan ta delar ifrån och försöka laga en annan. Precis som med bilarna. Och datorerna. Det värsta är att han blir ju aldrig riktigt färdig med skiten. Bilen/-arna är fortfarande inte 100%. Och jag ska inte ens gå in på alla datorer som står och samlar damm här hemma.
Ännu lite senare hände en mystisk oförklarlig grej med en droppe. Vi satt och kollade på tv. Helt plötsligt får Anna en droppe på handen. Vi kollar taket efter eventuell läcka (även fast det inte är nåt badrum eller dylikt ovanför) men det är såklart torrt. Hon satt inte med händerna tillräckligt nära ansiktet för att det skulle kunna vara spott eller snor. Skumt var det iallafall. Dessutom blev hon 'petad i ryggen' av nåt okänt fenomen.

Måndag 25/4 Annandag påsk
Blomman skickade sms om eventuell kvällsbio, men jag tyckte det blev försent med tanke på att man skulle upp till skolan dan efter. Så det blev inte av. Var och köpte ett linne istället. Turkosblått. Fint.

-------------------------------------


Före-, mellan- och efterbilderna.
(Klicka för större)

Come up to meet you, tell you I'm sorry, You don't know how lovely you are

Nobody said it was easy
It's such a shame for us to part
Nobody said it was easy
No one ever said it would be this hard

Oh take me back to the start

The Scientist
- Coldplay


Känns som att jag borde börja med att be om ursäkt till diverse personer, av olika anledningar.
  • Klara, för att jag har tvivlat på dig.
  • Katta, för att jag har 'jagat' dig in my quest for answers osv.
  • Martin, för att jag tog ut lite av min ilska på dig.
  • Men framförallt Emil, för att jag bröt mitt löfte. Hade jag inte gjort det så hade den här situationen aldrig upstått.
<3

RSS 2.0