Arkeologiska utgrävningar

Dagens skoldag har varit minst sagt.. annorlunda.

Vi har nämligen varit i Nyckelviken och grävt gravar, begravt två skelett och sen grävt upp dom igen. (Inga studenter kom till skada under dagens aktiviteter.)

Lite udda sådär. Det är annat det än att sitta i en tråkig skolbänk och läsa böcker. Vi måste få komma ut och få lite action.




<3

Summering av Seglarläger och Saltkråkan race

Fick just höra att det har hänt en massa ommöbleringar i Vällingby. Fasen, man är borta fyra dar och när man kommer hem är hela centrum uppochner.

Är iallafall skönt att va hemma igen. Skönt att få duscha av sig fyra dagars lort. Var inte så farligt ändå. Det var inte så att jag luktade.. eller? Jag har iallafall grymt mycket träningvärk i låren, och blåmärken på knäna. Skavsår på båda lilltårna har jag med.

Jag tycker iallafall att det var awesome att skolan annordnade det här lägret. Det blir mer samhörighet då. inte som förra året då alla klasser höll sig för sig själva. Så ett stort plus i kanten för det!

Hade tänkt summera veckan lite. Så med Daniellas kopp i väskan sätter jag igång.

->---------<-
Onsdag

Mulet väder. Vi möttes på bryggan 8.40. Packade in oss osv. Spände för Vigdis på släp efter Lova. Shamrock tuffade iväg före oss. Kajsa-Lisa och Sofia-Linnéa hade redan åkt i förväg nån dag innan. När och var och hur Diana kom dit vet jag inte.
När vi skulle under bron (som jag alltid glömmer namnet på..) så var det Leeloo som styrde. Så, ståendes på Olas fötter medan Ola balanserade på relingen så kom vi tillslut under. För alla er som inte redan visste så är det gammal sjömans skrock att när man ska under en bro så får man inte ha fötterna i golvet för då får man 7 års dåligt sexliv. Jag är alltid lite skeptiskt till skrock, men för säkerhets skull tog jag upp fötterna. Man vet ju aldrig. Fick även reda på av Max att det gällde även bussar osv.
När vi kom fram och hade hängt ett slag var det middag. Mario och resten va folket i köket hade gjort soppa. Linssoppa. Det var lite oturligt för våran del eftersom vi käkade linssoppa till lunch på Lova. Ett plus var iallafall att vi fick pannkanor till efterrätt.
På kvällen blev det musik och fem-kamp. (Inte samtidigt dock.) Jag, Anna och Daniella missade förvisso fem-kampen men det var trevligt ändå. Musikarnas konsert var jättebra. Dom är jätteduktiga och samspelta allihop.
Sent på kvällen blev det grillning med majskolvar och 'shallows', som Noshens syster skulle ha sagt.
Eftersom Shamrock och Sofia-Linnéa var för stora för att komma in i hamnen så fick Lova agera buss och skjutsa folk fram och tillbaka. Stackars Ola.

Torsdag

Frukosten bestod av macka (1 per person) och vatten. Gröt tycker jag inte om. Lite snålt med vatten till frukost om jag får säga min mening. Iochförsig kunde jag väl ha tagit mjölk istället, men den var ju till gröten och då hade säkert nån klagat på det.
Den här dagen fick man välja om man ville ut och segla med båtarna hela dan eller vara i land och softa. Jag valde att va landkrabba. Man vill ju variera sig. Vi gick ut i skogen en sväng med Sheila, när vi kom tillbaka var det lunch. Mario hade bunkrat upp jättemycket mat. Falafel (inte min favorit, men nu har jag iallafall testat), nån grönsaks omelett och wraps. Jättegott, förutom att det var kikärtsröra i wrapsen så jag fick ju sitta och pilla ut alla kikärtor.
Efter det gick vi en sväng i skogen igen. Den gången med Anders Rosén. Vi kollade svamp och käkade harsyra bl.a.
När vi kom tillbaka vart det en del dötid men det var fint väder så jag la mig på gräset en stund. Slutade med att jag somnade och sov i 1 ½ timme. Hade sovit längre om det inte var för att jag fick ont i ländryggen.
På kvällen blev det allsång med musikarna. Tema havet. Riktigt mysstämning var det. Filmade lite, men oturligt nog blev det inget ljud. Vi såg en räv också. Som inte var speciellt skygg av sig.
Ännu senare på kvällen var det nån som vart hungrig på Lova och gjorde mat så att brandlarmet råkade utlösas. Bara det var ett äventyr. Det var ingen fara dock. Bara lite osigt. Det var mest synd om stackars Ola som låg och sov.
Tydligen hade larmet gått på Shamrock också. Inte av samma anledning dock.

Fredag

Hemfärden. Efter frukosten städade vi och gjorde fint. Packade in oss i diverse båtar. Sen satte vi kurs mot Napoleonviken. Iallafall vi som skulle tävla. Folket som inte skulle det blev hemskickade på ett eller annat vis. Lova var först sen tittade Kajsa-Lisa förbi en snabbis. Vi lunchade tillsammans. Det hade blivit en liten miss när det packades för vi hade fått deras tunnbröd och dom hade fyllningen. Själva åt vi pyttipanna. Den vegitariska var godast måste jag säga.
Allt eftersom kom det fler och fler skepp och tillslut såg hela viken ut som taget från en pirat film. Skepp som låg på bredsidorna om varann och master var man än såg. Våra skeppsgrannar var Sofia-Linnéa och Jens Kil. Framför oss låg bl.a Ellen, Constansia och Shamrock. Svanen låg snett bakom har jag för mig. Dessvärre var min telefon död så det blev inga bilder. Men häftigt var det.
Till middag åt vi pasta med tomatsås. Emanuelle är en jäkel på att laga pastasås (han är ju faktiskt italienare), men han kryddar som om det gällde livet. Det funkade helt okej att äta, men jag hade nog klarat mig med lite mindre cayennepeppar. Dessutom fick vi inte plats på spisen att göra både pastan och såsen så nån kilade över till Sofia-Linnéa och kokade pastan där.
På kvällen låg vi och snackade och väntade på att Ola skulle komma tillbaka. Han sprang nämligen iväg. Ena stunden var han där, andra var han bara borta. Han var väl tillbaka 1 eller nånting sådant. Möjligtvis senare. Jag har ingen klocka, mer än den på telefonen, som var död.. Emanuelle ringde iallafall och frågade vart tusan han höll hus. Har för mig att han var borta på Shamrock.

Lördag

The big day. Efter frukost och lite uppsnyggande (av Lova, inte oss själva) så drog vi iväg en bit och satte upp seglen. Övade lite osv. När starten gick kl. 12.00 var vi 5 min från startlinjen.. Rätt långt bak slltså. Skitdålig vind hade vi också. Hela racet. Vi såg Shamrock långt före oss snurra runt och ha sig. Förstod inte riktigt vad dom höll på med. Svanen tog iallafall hem segern. Som vanligt.. Sofia-Linnéa kom tvåa, så stort grattis till dom. När det bara var nåra minuter kvar var det flera som drog sig ur. Varken Shamrock eller Lova tog sig i mål kl. 17.00. Kommer inte ihåg vilken placering Kajsa-Lisa hade, men jag är rätt säker på att dom inte drog sig ur iallafall. Bra kämpat Fredrik! Vet inte om vi kom sist. Eventuellt gjorde vi det. Trots att vi hade genuan, vårt hemliga vapen. Mesan var helt och hållet värdelöst, topp seglet funkade bättre.
Sen åkte vi hem. Var inte vid Skeppis förän 21.20 eller var det var (som sagt, ingen klocka), men mörkt var det. Fick sällskap hem med Alexander, en musikare, som bor i Råcksta.

->---------<-
Lite kuriosa:
Det är ont om lösviktsgodis i USA.


Knaeckebroed!

<3

RSS 2.0