IT på Lova?

Det blev inget inlägg igår. Kände inte att det hände särskilt mycket. Jag hade yoga på Eget Val på eftermiddan. Jättemysigt. Har världens träningsvärk i magen så det ska jag fortsätta med. Kommer inte ihåg vad läraren hette. Zohan? Zohar? Ingen aning, men han har en väldigt behaglig röst och akompanjerat med akustiken i SSS klingade det bra. Höll nästan på att somna i slutet.

Idag hade vi två lektioner IT med Ola. På den första gick vi igenom lite basic html och på lektionen efter lunchen la vi index.html åt sidan och drog ut med Lova istället. Vi var som på yogan bara fem pers och alla från SiS. Som det ska va. Inget konstigt med det. x) Övade lite på att lägga till/kasta loss osv. Dom andra fyra (som får -___-) fick lära sig att köra/styra.

Att bero på Lova så blir det segling på torsdag nästa vecka för min del. Denna vecka, alltså imorn, ska vi som är kvar i land få ett kuvert av Ola med uppgifter som vi ska göra som sedan ska redovisas på fredag. Ska bli kul. Elisabet frågade bara om folk hade kamera på mobilen och busskort. Mer fick vi inte veta. Hon var väldigt hemlighetsfull.
Men jag antar att vi ska ut på stan och fota saker. Låter hemskt spännande. Lite roligare än att bara sitta och häcka i ett klassrum.

Somnade så jag höll på att trilla av sätet på tuben hem. Flera ggr. Nästan så jag körde näsan i skrevet på snubben framför. x) Kan ha lett till missförstånd.

Söndag den 11e (alltså nästa) är det Skeppisdagen. Ni kommer väl? :)

Kollade lite anime igår. Såg dom sista avsnitten av Pandora Hearts. Gillar inte slutet. Man fick ju aldrig veta vad som hände i Sabrie? Vem Jack var? Lite mer info om Vincent hade också vart nice.

Hittade en annan anime. Vet inte om jag vågar skriva om den. Är lite hentai varning på den. Den heter iallafall Seikon no Qwaser. Eller The Qwaser of Stigmata på engelska.

Alexander "Sasha the Martyr" Nikolaevich Hell
<3

Svårt att skriva saker på kommando..

Likt en solstråle svävar hon in i rummet. Fyller hela salen med glädje. Alltid lika livlig och med ett leende på läpparna.

>------------<

En liten fin lyrisk prosa jag kom på just (ooh, Linda använder stora ord). Hade 'Kreativt Skrivande' idag. Med Stefan. Härlig kille. Har bara bra lärare i alla ämnen i år. :) Stefan i Skriv, Shiela i 'Fortsättnings Engelska' och Ola i IT.
Onsdagar kommer bli trevliga. Två IT lektioner med lunch emellan. Sen var det val av 'eget val'. Tror jag hoppar på Yogan i år. Var antingen det eller Lova gruppen (+/- elevstartade studiecirklar).

Vi har haft läsårets första klassråd idag, och fasen vad många punkter vi hade. Precis så vi hann till fikat. Den här gången ser det iallafall ut som att det faktistk blir en kaffebryggare. Förra året var det bara snack. Kom inte längre.
Jag städar toaletterna på övervåningen i år med två till. Wohoo! Vi har en halvtimme på oss. Kommer gå assnabbt. Två tar en toa var och en springer (går) med soporna samt hämtar papper osv på tillbakavägen.

Såg att Shamrock låg i hamn idag. Var tvungen att gå ner och kika på henne. Var ju så länge sen. Hoppas vi får segla med henne den här gången. Var så mysigt sist.

När jag satt på lunchen (alltså inte bokstavligt talat.. Jag satt alltså inte på min matlåda xP) så upptäckte jag att snubben jag kände som jag såg på plattan som jag skrev om i torsdags (har jag för mig) faktiskt går Hand o Hav. Jag menar, hur liten är världen egentligen?! Sanslöst. Han kände inte igen mig.. Eller så låtsades han inte om mig. Hade iofs inte rosa hår den gången, men han borde känna igen mitt ansikte. Men jag bryr mig inte. Var mest bara en snabb bekantskap.

Vet ni vem Frito är? I 'Idiocracy'. Satt iallafall en look-a-like på sätet breve på vägen hem. Satt även en dam framför som liknade Baldrick från Blackadder rätt rejält.. Fast inte lika skitig då.. Och blond.

<3

Frito och Baldrick

Man får faktiskt leka som vuxen också.

Har nog sett världshistoriens bästa föreläsare idag. Henry.. nånting hette han. Ha hade skitful klippning by the way..
I alla fall, han pratade om vad människan är och olika sätt som vi uttrycker oss och mobbing. Han jobbar med teater så han målade upp allting väldigt konstnärligt.

Skrek han? Ja.
Kröp han upp i folks ansikten? Ja.
Fick han Ola att känna sig hotad? Ja. (det var iofs inte meningen..)
Simulerade han att han hoppade i en vattenpöl? Ja.
Lekte han att han var ett naket barn som hittat en gardin och sprang runt med? Ja.
Svor han ofta? Ja.
Framstod han som lite smått vulgär ibland? Ja.

Det är nåra exempel på vad vi har skådat i SSS idag. Jag kände igen mig (och jag vet att många andra gjorde det också) i vad han sa, om att folk kan ha svårt att uttrycka sig ibland. I ord t.ex.
Vi pratade om föreläsningen efter lunchen och någon tyckte inte alls om honom. Personen i fråga tyckte han var sinnessjuk och ville köra en yxa i huvudet på honom. Ja, man kan ju inte gilla allt. Och har man svårt för folk som vrålar och skriker så är det ju klart att man blir provocerad. Alla har rätt att tycka som dom vill.

Det var i stort sätt det enda som hände i skolan idag. Hade lite ärenden runt skolan på lunchen för att hämta upp 'Sailing is a blowjob' tröjan/tavlan och Arne Anka, men hittade dom inte. Frågade Ola om det. Han hänvisade till Anders Rosén. Frågade honom och han sa att tavlan finns på vinden. När jag frågade om Ankan såg han ut som ett frågetecken hela han och visste inte vad jag prtade om. Tänkte gå och höra med Bengt och se om han visste nåt, men han var tydligen inte där idag. Eventuellt att Elisabeth vet nåt. Dom får inte ha slängt den för då blir jag förbannad på dom. Den köptes till SiS klassen. Den ska VARA med SiS.

Där kom jag av mig lite i mitt inlägg. Satt och funderade över om man skulle slänga ut alla stolar och bord i rummet och ställa in soffor istället.
  1. Mysfaktorn stiger som fan.
  2. Alla vill ju ändå sitta i soffan.
  3. Det får inte plats 18 pers i den lilla soffan..
Frågan är vad som är billigare? Soffor eller stolar och bord. Begagnade små soffor borde inte va så dyra, väl?

Många idéer, men inte mycket som kommer.. fram. Jag tänker mycket.

<3

Speaking words of wisdom, let it be

Idag var det då tipspromenad/stadsvandring/stationstävling i Gamla stan. Verkade förövrigt som att hela världen hade tävling i Gamla stan idag. Sjukt mycket folk och turister.

Men jag går händelserna i förväg. Det hela började i SSS med lite historia och Bellman sånger med avslutande Fredmans Epistel #81 (grälmakar Löfberg) som allsång. Vart inte alls lika bra som när Peter sjöng den. Man skulle kunna ha ringt in honom så han kunde få sjunga den igen för han gjorde den riktigt riktigt bra. Så att man fick tårar i ögonen bra.
Sen berättade Charlie om en gammal konstutställning i form av en stor gravid kvinna som man då skulle gå in i.. ja, ni vet.. för att se själva utställningen.

Ingen hade sagt nånting om matsäck och dylikt så jag hade ju med mig min låda, sen visade det sig att dom hade gjort wraps till oss. Det var väldigt 'fritidsutflykt' känsla där vi satt och åt wraps och drack MER-festisar utanför slottet. x)

Iallafall, för att dela in oss i grupper (nu vet vi alla att Skeppsholmens Folkhögskola har lite random sätt att dela in folk i grupper på) så skulle alla ta en lapp ur en korg. På den lappen stod en textrad från en låt. Man skulle därefter gå och nynna på den och lokalisera resten av dom som hade samma sång och det blev då gruppen. Min grupp fick 'Let it be' med Beatles. Sen begav vi oss då till Gamla stan och dom 8 olika stationerna.

Vi har idag bl.a:
  • minnts saker på en bricka (vi fick 19/20 poäng där)
  • trasslat ut oss
  • bildat ord från random bokstäver samt orden 'THE ROYAL PALACE'
  • byggt en mänsklig pyramid
  • haft en debatt där vi argumenterade för och emot monarki
  • dramatiserat en historia om Riddarholmen
  • försökt slå Ola i tändsticksleken (nån måste seriöst tala om hur man slår honom)
  • skrivit ner filosofer
Totalt fick vi 72,5++ poäng. Har ingen aning, men jag vill säga att vi kom fyra.

När skoldagen var slut begav man sig till Solna och fikade lite i goda vänners sällskap. Fick träffa 'Flickan' igen. Hon har sin pappas ögon. Hon har sin pappas ansikte också när jag tänker efter. Pappas flicka helt enkelt. :)
Sen drog vi vidare till Sumpan. Kräft- och Surströmmingsdag/kväll idag. Det stank rutten fisk lite här och var. Isch!


Första stationen var 'Sankt Göran och Draken' statyn. Susanne berättade (och som hon berättade <3). Hon talade också om, och det har hon och jag talat om tidigare, att Draken faktiskt är en hona. Om man är lite uppmärksam och har öga för detaljer så ser man att det ligger två bebisdrakar under henne. Jag var ju tvungen att titta närmare, och visst ligger dom där. Lite till höger om mitten på bilden. Bara ena som lyckades fastna på bild, men ändå. Vi var även inne i kyrkan där orginalet står och jag var ju bara tvungen att kolla in den också, eftersom den är i färg. Men fanns det nåra bebisdrakar där? Icke! Vart var dom? Varför finns dom på kopian men inte på orginalet? Var det en kvinna som gjorde kopian som ville skildra Draken ur ett annat perspektiv?
Många frågor men inga svar..

<3

Idag har vi slagit varandra i huvudet.

ja, som titeln antyder så har vi då lekt namnlekar. Bl.a en där man skulle slå varann i huvudet med ett ihoprullat papper och en där man skulle riva sönder ett papper efter man fångat det. Vi har även skrivit brev till oss själva som förra året, och möblerat om i vårt trånga lilla rum. Blivit störda av avlastning av grejer till festivalen har vi också.
Kul att skolan har nolltolerans mot alkohol och Pripps Blå har smällt upp hammockar och sittsäckar i gräset utanför. x)
Det blev majssoppa till lunch som blev tråkig rätt snabbt. Inte för att jag åt den. Jag satt som vanligt med min trogna matlåda.
På eftermiddan blev det lekar i Segelsömmarsalen. 'Mingelbingo' (precis samma spelplan som förra året -___-) bl.a. Sen kom den kreativa delen. Vi delades in i tvärgrupper om 4-5 pers (minst en från varje klass. Ska även tilläggas att det bara var allmän kurs som gjorde detta) och vi fick i uppgift att bygga 'den lärande människan' med hjälp av tidningar, kartong, ballonger och tejp. Vi fick 10 minuter på oss och efter det skulle vi betygsätta allas mästerverk. Vår grupp fick 44.2 totalt och jag är rätt nöjd ändå, även fast vi inte vann.
Så många ballonger som small där inne. Pang! Pang! Pang! Och folk gjorde chockade små utrop varje gång. Det ekar ju rätt rejält där inne också.

Skrev förresten fel vad gäller festivalen i förra inlägget. 'Stockholm All Star Festival' ska det vara. http://stockholmallstarfestival.se/
Dom jag vill se spelar i helgen. Skippade T-Pain idag. Orkade inte stanna kvar till 20.00 för att se EN artist. Visst det finns öltält och stånd osv. men, meh. Hoffmaestro och Thomas Gylling går på på lördag och på söndag kväll är det Circus Fire Night. Burn Out Punks skulle va asballt att se, men det är från 22.00-00.00. Lite väl sent kanske, iomed att det är skola dan efter. Eller så gör man nån kompromiss att man sover på nån båt eller så. Funkar ju också. Om vi inte är för många förståss..

Vi gick igenom/försökte bestämma regler i klassrummet idag. Bl.a huruvida man får sitta i soffan under lektionstid eller inte. Jag säger ställ in fler soffor och fåtöljer eftersom folk ändå vill sitta i dom.
Kom även på nu i efterhand (som jag även skrev på FB sör en stund sen) att man skulle kunna sätta in takfläktar för att få lite bättre luftcirkulation i dom rummen som behöver. Ängsö t.ex. *host, host*
Vi har även diskuterat kaffemaskin. Får se om vi kommer nånstans med den saken den här gången. xP

<3



Team 'Kunskapsrevolutionen'

'Draken dyker upp genom sjön, runt tornet och ner i sjön igen'.

Nytt läsår. Nya människoy. T.o.m nytt klassrum.

Ja, ni läste rätt. Stad i Skärgård har nu sitt högkvarter beläget i Ängsö. I Sjösala finner vi Makt i Tiden och Jag i Världen sitter i Kalevala. Schemat är annorlunda från förra året med mer 'ämnen' så att säga. Hela 3 matte tillfällen i början av veckan. Iallafall nu i början av terminen. Det skulle ebbas ut till 1 sen vad jag förstod.
Forum är flyttat från sista lektionen på fredagar (nu har dom riktigt tänkt till så inte folk kan smita ut) och istället satt det på andra lektionen på tisdagar.

..Tog ett avbrott mitt i inlägget för att klicka in på CSN och lämna studieförsäkran..

Idag har jag lärt mig två nya knopar. Pålstek och dubbelpålstek. Nu kan jag 4 om man räknar med dom två jag lärde mig i scouterna innan dom gick i konkurs. x)
Just det! Det blir mer seglande än förra året, om jag förstod det rätt. Nu är det segling varje torsdag. Hela klassen får inte plats på Lova så dom som är i land får istället en uppgift som ska redovisas på fredagarna. Sen byts man om osv.
Vi är 18 pers i klassen varav 6 st är killar. Helt omvänt från förra året.

Vi fick förövrigt gratis VIP-band till Jazzfestivalen á 1800:-/st som äger rum på Skeppsholmen ff.o.m imorn runt 15 tills på söndag. Anledningen till att vi fick dom är att annars kan vi inte ta oss till skolan som ligger inne på det avspärrade området. Bra där. Men gratis musik tackar man ju inte nej till. ;)

Var hos Nicke med Matte igår kväll och lirade lite xbox. Det blev lite Plants vs Zombies, Raskulls och Limbo. Det sistnämnda är riktigt nice. Svartvitt. Mörkt, Kusligt. Ingen musik. Lite melankoliskt sådär på ett relativt trevligt sätt.

Gick förövrigt förbi en kille som jag 'kände' när jag stod på T-cen och väntade på Matte. Fast han såg mig inte. Killen alltså. Jag såg även en tjej iförd flygekorredräkt gå förbi som ingenting. Lite random sådär.

<3

RSS 2.0