Jag saknar er redan

Nu är det över. Slut. Finito. But we still got the memories, right? ;)
Det har helt klart varit den absolut bästa klassen jag någonsin haft äran att tillhöra.
Jag ville inte gå. Ville inte. Aldrig släppa taget.
Forever Särgård in my heart! <3
Var riktigt nära att jag började storböla på tuben hem. Satt och grinade under trumpetlåten. När dom tog i så brast det totalt.
Så, när ska vi ha reunion??? :D
Höstterminen var kalawsome. Ja, jag kommer ta med mig ord från Klara som 'kalawsome', 'kiss' och 'stjärt' till nästa år. Bara för att dom används så sällan annars.
Vårterminen började för min del dåligt. Sen blev det lite komplikationer, men vi tog oss ur dom tillslut och på slutet var allt ungefär som i höstas igen.
Martin, Katta, Emil, Klara, Charlotte, Teemu, Peter, Anders, Emanuelle, Yordano, Michal, Nao.
Jag älskar er alla! <3
Ni med Noshen och Emma! Och Jens och Robert får också va med på ett hörn även fast dom slutade.
Hoppas vi träffas igen.
Jag har saker som ska skaffas till Klara, när jag känner att jag har råd. Hade tänkt köpa i samband med att jag customisade Martins tröja, men då hade det blivit för dyrt. Hittade även saker till Noshen. Men som sagt, när jag har råd. :)
Tack för ett underbart år.
Igen, Jag älskar er! <3

Filmkritiker

Har de senaste dagarna kollat lite filmer.

  • Age of the Dragons var skum. Hela filmen gick i stort sätt ut på att spåra och döda den vita draken, som förövrigt såg förjävlig ut och när dom väl kommer fram till den så dödar dom den inte ens!? Skitfilm.
  • I am number Four har en bra story och rätt schyssta effekter. Nackdelen är att dom viskar. Det är som en svensk film. Man måste skruva upp volymen för att höra vad dom säger och skruva ner i action scenerna för att inte bli döv. Slutet gillade jag inte speciellt. Han kollade ju aldrig i lådjäveln! Jag undrar jag var nummer fem håller hus..
  • Rio däremot var bra. Svängig, färgglad. Plus att den fick mig att tänka på vår avlidne undulat Kurt. Han kunde inte heller flyga.
  • Limitless var svinbra, men hade ett jävligt jobbigt intro.. det var mer än bara introt som var jobbigt när jag tänker efter. Jag vill också ha piller som gör att man blir smart och kan använda 100% av hjärnan istället för bara 20%.
Nu har jag ont i huvudet. *övalitemerpåmorgondagenspresentation*
<3

Djurgårdsbrrron nästa!

Idag skulle vi som sagt till Vasamuseet, men det var bara jag och Teemu som gick. Mötte upp honom vid entrén vid 9.50. Redan då var det mycket folk som hängde på låset. En massa turistgrupper och skolklasser. Busslast efter busslast med folk kom. Plus att det regnade. Klockan 10 öppnade dom äntligen dörrarna och folket trängde sig in. Det tog oss 20 minuter (!!) att ta oss in. Väl inne gick vi runt och tittade på allt möjligt. Vi blev klara prick 11. Då bestämde vi oss för att dra oss hemåt. Så med varsitt 2m långt kvitto i fickan skiljdes vi åt.
Jag tog spårvagnen. Biljettkillen var söt. På Sergelstorg hade dom smällt upp en massa stånd med saker och ätbart från olika länder. Gick förbi italienarnas jättepanna med paella och kände genast hur hungrig jag var.
Tunnelbanefärden hem var förhållandevis lugn, tills vi kom till Alvik där två invandrartjejer á 12år började bråka med chauffören. Jag säger då det, ibland tycker jag synd om SLs chaufförer. Hon skulle ha slängt ut dom. Eller åtminstone kallat på vakten och låta honom kasta ut dom.
Dagens Lunch:
Lammfärsbiffar med fetaost-/rödlök-/oliv-sallad (i brist på annat mer passande ord) och tzatziki. Tog vatten till det bara för att framstå som ännu nyttigare.
<3

Savvy?

Var och såg Pirates 4 på bio i Kista med gänget igårkväll. Härlig film. Spännande. Kul. Och nu till kritiken.
Sparrow var lite väl blond va? I dom föregående tre filmerna har han haft mörkt hår överallt. Nu hade han blont lite här och där. För att inte tala om det gräsliga sminket. Han såg ju för tusan ut som en fjortis i vissa scener. Helt orange i ansiktet, inte sådär 'pirat skitig' som han brukar vara. Och läpparna, som var målade minst en cm utanför vid en scen. Barbossa och Blackbeard (och Jacks mystiska farsa också för den delen) såg iaf ut som pirater. Förövrigt tyckte jag att filmen i sig liknade den första filmen rätt mycket. Dom skulle till en grotta och leta efter nånting. Precis som i första filmen. Och en av Blackbeards 'zombie' vakter var rätt lik en i Davy Jones besättning.
Jag är väldigt nyfiken på vad det där svärdet egentligen är för nånting. Och hur Jack och Gibbs ska lyckas få ut Black Pearl ur flaskan. Det kommer säkerligen komma många fler filmer i framtiden. Hela grejen liknar X-men lite grann. Först en trilogi och sen enskilda.
X-men First Class är också en film jag vill se. Grymt ballt. Plus att Michael Fassbender är rätt läcker. Har bara sett honom i Hex serien innan där han spelade Azazeal.
Kom och tänka på en sak när vi satt och såg trailern för filmen. Det finns en kvinnlig mutant som kallas för Angel som är hälften insekt eller vad det var. Finns det inte en Angel mutant redan? Ni vet, han killen med fågelvingar (ängla vingar?). Han försökte klippa av dom i X-men the Last stand. En liten miss där regissören. Har dom inte en lista med namnen på alla mutanter dom har skapat så dom inte råkar skapa dubbleter?
<3

But I'm still in love with Judas, baby

When he comes to me, I am ready
I'll wash his feet with my hair if he needs
Forgive him when his tongue lies through his brain
Even aftter three times, he betrays me

Judas - Lady Gaga
So, Vasamuseet imorn då. Dessutom fick vi 'landkrabbor' en extra ledig dag på onsdag och 'sjöbusarna' en extra dag på Lova, eftersom Shamrock-seglingen blev inställd efter att hon gick på grund. På torsdag är det däremot vanlig skoldag. SiS missar ändå vårstädningen på onsdag. x) Jag står fortfarande fast vid att det är en uträkning med det där.
Ikväll är det bio i Kista med gänget som gäller. Jack Sparrow, here I come! Egentligen skulle man gå dit i full piratmundering.
Var på krogen med gänget igårkväll och firade Mattes 27års dag. Det var trevligt. Hoppas du blev glad för presenterna, Matte! Vi började på Greens i Sumpan och sen hamnade vi på O'Leary's (?) en bit ifrån. Första gången jag vart på en sportbar. Hade nästan svårt att ta mig in eftersom jag inte alls ser ut som på legget. Där har jag långt mörkt hår och är mycket rundare i ansiktet.
Snart är läsåret slut. Jag kom förresten in i Stad i Skärgård nästa läsår också, om jag inte har sagt det redan. Då kan jag berätta om alla äventyr som vi haft. Krocken med Shamrock och mötet med Kustbevakningen osv. Ska bli otroligt intressant att se hur många tjejer det kommer bli nästa gång.
PS. Jag HATAR att (jag antar att det är Chrome som ställer till det) texten trycks ihop när jag gör mellanrum! >____<
<3

På Skeppsholmens Folkhögskola ekar salarna tomma.

Det var ju en väldigt produktiv skoldag. Kom till skolan 8.40. Gick till engelskan. Kalevala var tomt. Tänkte att jag väntar väl här så kommer folket insläntrande om ett tag. Är ofta jag är först in så det var ju inget ovanligt. Väntade till 9.00 innan jag gick ner till matsalen och satte mig och läste istället, medan jag höll uppsikt på dörrn om Sara skulle dyka upp. Det gjorde hon inte.. Och ingen annan heller för den delen. Var bara jag, Sofia och Leo från Allmän kurs, annars var det bara båtar och nån enstaka HoH:are. Vid fikat runt 10.00 fick jag reda på att vi hade ledigt idag. Varför har jag inte blivit informerad om det? Oh well, jag skulle ändå lämna talongen om höstens kursstart till Stina (som förövrigt inte var där eftersom det är fredag). Lämnade den på hennes skrivbord så förhoppningsvis får hon den på måndag, om ingen snor den. x)
Det här visste ni inte om mig..
  • Jag har utvecklat ett ticks mot Stewie Griffin-målningen på en byggnad mellan Stora Mossen och Alvik på gröna linjen. Jag måste titta bort eller blunda när jag åker förbi annas mår jag dåligt..
  • Jag har varit inlagd på Danderyds Ungdoms Psyk för självmordsförsök när jag var runt 15år. Lärde mig kortspelet 'Kareoke' där (har ingenting med sång att göra).
  • Jag klippte tungbandet när jag var liten så jag skulle kunna säga 'r' istället för 'arr'.
  • Min vänstra axel hoppade ur led när jag trillade ur sängen när jag var liten.
  • Ärret på hakan kom till efter att jag vurpat med cykeln som liten och skrapade upp ansiktet i gruset. Har för mig att det var 13 stygn, men det kan lika gärna ha vart 8. Dom togs bort utan bedövning och FAN vad ont det gjorde.
  • Började spela piano på gehör i tidig ålder (3år).
  • Har haft 8 katter. Samtidigt.
Måste bara avsluta inlägget med att säga att jag är sjukt nöjd med nya layouten. :D Tog ett tag att fixa bilderna och färgerna osv, men jävlar vad snyggt det blev!
<3

Jag tänkte "Fan, vad soligt det vart nu då." Sen kom jag på att jag hade visiret på huvudet.

I always stood behind you always close
stood by your side no matter what the cost
and I always was there for you when you called
should I live all my life for only your cause

What about my dreams - Kati Wolf
Usch.. Jag har en redovisning om mina heliga djur imorn. Jag känner mig inte alls förberedd. Även fast jag har fusklappar. Kommer låta som en robot. Staka mig på orden, stamma, bli högröd i ansiktet för att jag gör bort mig inför alla. Kunde jag stå bakom skärmen och prata så skulle jag det. Men det funkar inte så. Antar att PP-presentationen hjälper en liten del, men jag måste ändå stå där och prata. Usch. Dilemma.

Sitter och kollar på nätet efter hypnosterapi för att bli av med social fobin. Vem vet, det kanske funkar. Det skulle va helt kalawesome isåfall. Tänk er, att få bort den där äckliga spärren som bara blockerar en. Håller en tillbaka. 'Hindrar oss från att nå vår fulla potential'.Jag tror iallafall att jag skulle må bättre av det.
<3

You’re saying yes when it is no, no, no, no

You say you’re on it but you just don’t know
You’re spending money like you’re on death row
You must be mis-educated
By all the guys that you dated
You think I’ll take the bait but I don’t think so

Lipstick - Jedward
Hittade Klungans 'Ingen bor i skogen' på Åhléns. Jag var ju bara tvungen att köpa den. Hittade även Galeskaparnas 'Gladpack & Allt möjligt'. Trevligt, trevligt.
Igår blev jag lite småsugen på att lira WoW, men det vart inget eftersom min speltid gick ut för typ hundra år sen. Köpte nytt pre-paid idag. Får se om det blir nå spela idag/kväll. Eller om jag fastnar i det där andra spelet.. Eller FB..
Imorn är det måndag. Vad händer då? Hm. Klassråd om ingenting. Läsa en random bok i 1½ timme på litteraturcirkeln och brodera på textilen.
Boken är iofs intressant/spännande. Läser 'Fabelhaven' av Brandon Mull. Myspys.
Att bero på myspys så kommer nästa expansion till Sims 3 ut i juni. 'Generations', eller 'Leva Livet' som den heter på svenska. Har säkert skrivit om den förut, så ska inte rabbla en massa om det.
Och levern var slut på affärn. Typiskt. Varför ar det alltid slut när man ska ha nåt?
Bjuder på en fin vårig bild från kungsans körsbärsträd.
Sakura!
<3

You were the eyes in the face of fortune

I can
I will
I know
I can untie these hands
And get back up again

I can - Blue
Har haft La Roux - 'Tiger Lily' på hjärnan sen jag vaknade, och i förrgår natt var det nån utanför som spelade 'Duck Sauce - 'Barbra Streisand'. Klockan 3.36. Konstiga är att det tydligen bara var jag som hörde det.. Men jag drömde inte. Jag vet vad jag hörde.
Nästa vecka är det Eurovision time. Tisdag, torsdag och lördag klockan 21. Har min egen lilla Top 4. Ingen av dom 9 låtarna som funkade att lyssna på var tillräckligt bra för att hamna på Top 5. Så allt som allt är det 13 låtar av 43 som funkar helt okej att lyssna på. Med andra ord är det mycket tråkiga låtar i år.
Ska vi börja tippa då?
Personligen tror jag att England vinner. Dom har en jävligt pampig låt. Sen är jag lite kluven om andra och tredjeplatsen. Det står mellan Ungerns Kati Wolf och Irlands Jedward. Sverige tror jag kommer på fjärdeplats.
Förresten har jag ställt mig i bostadskö. Inte en dag förtidigt.
Boom Boom Schacka Schacka!!
<3

I get one down in a second if you wait

All I wanna do is (BANG BANG BANG BANG!)
And (KKKAAAA CHING!)
And take all your money


Paper Planes - M.I.A


Skjorta kavaj och röda byxor, röda byxor, röda byxor. Vilken jävla skitlåt egentligen. Den säger ju ingenting. Bara samma, samma, samma hela tiden. Vad tänkte Peter08 egentligen när han skrev (?) den?
Så var det helg igen då. 3 veckor kvar i skolan. Hur har dagen sett ut då? Ja, ni i skolan vet ju, men ni som inte är studenter på Skeppsholmens Folkhögskola kan ta en stol och sätta er i en ring så ska jag berätta för er vad jag gjort idag.
Vi börjar med engelskan. Vi diskuterade Bin Laden.. Vissa tyckte det var hemskt att folk firade en människas död. Visst, snubben var väl inte världens snällaste människa kanske, men ändå. Jag kände inte för att kommentera något om ämnet. Sen började vi själva lektionen. Vi diskuterade för- och nackdelar med barndom, gick igenom 9 optiska illusioner och Wilma och Loisa gjorde sina 'oral-presentations'. Jag skulle också ha gjort min för enbart Sara på lunchen idag, men det blev helt enkelt inte så.
Efter fikat satt jag och Emma ute i solen och snackade en massa om allt och inget. I en timme typ. Fanns inte så mycket annat man kan göra på temaverkstan. Sen började det blåsa så vi gick in och spelade vänd-tia istället. Tror vi vann och förlorade lika många gånger, så det var ganska jämnt.
Sen kom lunchen. StuRås (studeranderådet för er som inte vet) bjudlunch. Två olika rätter. En med quinoa som var grymt god, om man bortser från bönorna, och en pastarätt med bl.a fetaost. Sen fick vi pannkakor med sylt och grädde till efterrätt. Men det var inte allt. Det blev även lite uppträdanden efteråt av musikarna (och annat löst folk). Det spelades både trevliga och lite mindre, ganska så tråkiga låtar. Dom två första jazz låtarna var inte riktigt my cup of tea direkt. En låt som jag tyckte om, och som jag tycker var ganska ballt framförd var 'Paper Planes' med M.I.A. Spelad på elgitarr, kontrabas, dragspel, tamburin och en tom kartong med ett hål i. Den såg iallafall ut att vara av kartong. Lät som det också. Ångrar så att jag inte filmade det.
När jag kom hem var jag så trött att jag la mig på soffan för att vila en stund. Ni vet säkert hur det är. Man slocknar på tuben hem och tänker att 'snart är jag hemma, då ska jag minsann slänga mig och bara dega på soffan en stund', men man gör ju aldrig det. Man fastnar framför datorn (eller eventuell disk/kaffekokning) istället, och sen när man väl kommer upp till soffan så sitter en syster där och glor på tv. Oh well. I still love her.
Jag satt och försökte knåpa ihop ett ämne till min andra uppsats och kom in på ännumera djur (min första handlar som bekant om 'heliga djur'). Titeln är än sålänge:
Exotiska husdjur
Tigers and Lions and Bears, oh my!
Nästa problem är att komma på nåra frågeställningar. Har eventuellt en, 'hur kommer det sig att folk vill ha exotiska husdjur?'. Tror tre frågeställningar skulle kännas rätt bra. Eller åtminstone två. Måste brainstorma lite.
<3
Skjorta kavaj och röda byxor, röda byxor, röda byxor. Vilken jävla skitlåt egentligen. Den säger ju ingenting. Bara samma, samma, samma hela tiden. Vad tänkte Peter08 egentligen när han skrev (?) den?
Så var det helg igen då. 3 veckor kvar i skolan. Hur har dagen sett ut då? Ja, ni i skolan vet ju, men ni som inte är studenter på Skeppsholmens Folkhögskola kan ta en stol och sätta er i en ring så ska jag berätta för er vad jag gjort idag.
Vi börjar med engelskan. Vi diskuterade Bin Laden.. Vissa tyckte det var hemskt att folk firade en människas död. Visst, snubben var väl inte världens snällaste människa kanske, men ändå. Jag kände inte för att kommentera något om ämnet. Sen började vi själva lektionen. Vi diskuterade för- och nackdelar med barndom, gick igenom 9 optiska illusioner och Wilma och Loisa gjorde sina 'oral-presentations'. Jag skulle också ha gjort min för enbart Sara på lunchen idag, men det blev helt enkelt inte så.
Efter fikat satt jag och Emma ute i solen och snackade en massa om allt och inget. I en timme typ. Fanns inte så mycket annat man kan göra på temaverkstan. Sen började det blåsa så vi gick in och spelade vänd-tia istället. Tror vi vann och förlorade lika många gånger, så det var ganska jämnt.
Sen kom lunchen. StuRås (studeranderådet för er som inte vet) bjudlunch. Två olika rätter. En med quinoa som var grymt god, om man bortser från bönorna, och en pastarätt med bl.a fetaost. Sen fick vi pannkakor med sylt och grädde till efterrätt. Men det var inte allt. Det blev även lite uppträdanden efteråt av musikarna (och annat löst folk). Det spelades både trevliga och lite mindre, ganska så tråkiga låtar. Dom två första jazz låtarna var inte riktigt my cup of tea direkt. En låt som jag tyckte om, och som jag tycker var ganska ballt framförd var 'Paper Planes' med M.I.A. Spelad på elgitarr, kontrabas, dragspel, tamburin och en tom kartong med ett hål i. Den såg iallafall ut att vara av kartong. Lät som det också. Ångrar så att jag inte filmade det.
När jag kom hem var jag så trött att jag la mig på soffan för att vila en stund. Ni vet säkert hur det är. Man slocknar på tuben hem och tänker att 'snart är jag hemma, då ska jag minsann slänga mig och bara dega på soffan en stund', men man gör ju aldrig det. Man fastnar framför datorn (eller eventuell disk/kaffekokning) istället, och sen när man väl kommer upp till soffan så sitter en syster där och glor på tv. Oh well. I still love her.
Jag satt och försökte knåpa ihop ett ämne till min andra uppsats och kom in på ännumera djur (min första handlar som bekant om 'heliga djur'). Titeln är än sålänge:
Exotiska husdjur
Tigers and Lions and Bears, oh my!
Nästa problem är att komma på nåra frågeställningar. Har eventuellt en, 'hur kommer det sig att folk vill ha exotiska husdjur?'. Tror tre frågeställningar skulle kännas rätt bra. Eller åtminstone två. Måste brainstorma lite.
<3

Saker jag har gjort/ska göra..

presentera engelska powertpoint grejen imorn dåra. så man blir av med den.
lämna in bokrapporten till engelskan. har iofs redan mailat den, men ändå, hon kanske vill ha den på papper med.
har kompletterat svaren på bokfrågorna till Narnia, och fixat en powerpoint-presentation till min rapport som ska redovisas på tisdag. Hoppas för min egen del att jag klarar av att stå där framme och presentera den..
sen ska jag bara komma på ett nytt ämne till min andra rapport jag hade tänkt skriva, iomed att jag inte ska med på vårseglingen. tack och lov behöver inte den redovisas, bara lämnas in. Fast jag antar att lärarna vill att jag åtminstone ska visa upp den för klassen..
Idag har jag..
  • ..kompletterat svaren på bokfrågorna till Narnia.
  • ..fixat en powerpoint-presentation till min rapport som ska redovisas på tisdag. Hoppas för min egen del att jag klarar av att stå där framme och presentera den..
Imorn ska jag..
  • ..presentera engelska powertpoint grejen. Så man blir av med den.
  • ..lämna in bokrapporten till engelskan. Har iofs redan mailat den, men ändå, hon kanske vill ha den på papper med.
Sen ska jag..
  • ..komma på ett nytt ämne till min andra rapport jag hade tänkt skriva, iomed att jag inte ska med på vårseglingen. Tack och lov behöver inte den redovisas, bara lämnas in. Fast jag antar att lärarna vill att jag åtminstone ska visa upp den för klassen..

När han kommit iland vill han vara fri

Här kommer en, här kommer en svensk sjöman
Som seglat på böljorna blå
Svajande gång, ståtlig och lång
Det är han, han är den flickorna tittar på


Här kommer en svensk sjöman
- Eddie Meduza


Ja! Rapporten klar och utskriven. Bokfrågorna färdigskrivna. Engelska redovisning på fredag. Fyra veckor kvar till sommarlov. Ah, känns bra. Ansökningspapprena är också utskrivna. Hålla tummarna för att man hamnar i Stad i Skärgård även nästa läsår. Blir fan ledsen om jag inte hamnar i SiS. Känner inte för att gå i Jag i Världen eller Makt i Tiden.

Att bero på inget så tycker jag att Susanne Stenhammar är en av dom häftigaste människorna jag har träffat!

Valborg igår. Festligheter i Solna. Jag och Anna blev påhoppade av ett gäng p12or på vägen hem. x) Vad gör en 12-åring med en bärs liksom? På bussen hade jag och Anna en intressant diskussion om hur världen hade sett ut om vi inte hade uppfunnit all gift så som cigaretter, alkohol och dylikt, som vi människor trycker i oss. Vi måste ha en dold dödsönskan, eftersom vi uppfinner pryl efter pryl som tar kol på oss själva. Idiotoskt egentligen, men så är ju människan det dummaste djuret också.

Shamrock (eller Glamrock, som polarna säger) segling om två veckor. Längtar! Hon är så mysig. Och att Staffan är med kommer bara göra resan ännu mer inbjudande. :)
Jag undrar vad jag ska hitta på dom två sista veckorna, medan resten av klassen är och vårseglar på Lova i 10 dar. Dom missar vårstädningen som är den 25e. Hm. Uträkning någon? xP
Jag står gärna i köket medan dom är borta. Gillar Staffan och Mario. Om dom kan ta in en extra. Tror det är musikarna som står dom veckorna.

<3

RSS 2.0