Hoppla, så vart det en häst!

 Efter att ha googlat på nånting och sedan hamnat på DeviantArt har jag den senaste veckorna fått dille på mjukdjur. Närmare bestämt MLP (My Little Pony). Har en hel lista med pony varianter jag vill göra. Doctor Who ponys, Star Wars ponys, Zelda osv. Listan är lång och den blir bara längre och längre. Det finns ju t-ex +700 Pokémon numera. Bara att välja och vraka.
 
Jag tänkte att jag måste ju börja nånstans, så för nån vecka sen började jag sy på en prototyp häst efter att ha hittat en beskrivning på DeviantArt (en farlig sida det där. Full med godsaker). Den blev inte världens snyggaste, men ändå helt ok för att vara en prototyp.
 
        
 
Mönstret jag använde var riktigt pilligt på vissa ställen (ansiktet och hovarna). Dessutom sydde jag fel på nåra ställen så öronen ser heltokiga ut.
 
        
 
Allt är sytt för hand. Inte så konstigt att det tog en vecka att göra klar den (om man inte räknar med veckan det tog att brodera ögonen, som jag dessutom klantade till mig rejält på och fick repa upp och göra om ena). Jag tycker om att jobba med händerna, men nästa gång testar jag nog att sy med maskin.
 
        
 
Och här är då slutresultatet.Det är kanske inte Derpy Hooves herself, men säkert en nära släkting.
 
    
 
Nästa häst blir nog också en prototyp. Måste testa lite olika mönster och metoder tills jag hittar en som känns rätt.
 
Credits:
Mönster: Voodoo-Tiki [del 1] [del 2]
Beskrivning: Voodoo-Tiki [länk]
Broderier: Essorille [länk]
Man: Stephanie (Imaginourlife) [länk]
Random idéer: General Zoi's Pony Creator [länk]

30-day challenge: finished!

Guess what? Jag klarade 30-dagars challengen igår. Är riktigt stolt över mig jälv. Jag vet inte om det syns nån vidare förändring dock. En challenge var precis vad jag behövde. Det var kul och jag tänker knåpa ihop ett nytt schema med start i januari, så det verkligen blir månadsvis.
 
Jag har för- och efterbilder, men dom tänker jag behålla för mig själv.

RSS 2.0