Höstlovssummering

Yay! Dags för ännu ett summering-av-lov-inlägg. Det förra var i påskas som ni minns.

<-------------->

Lördag

Jag börjar med lördag, bara för att. Tekniskt sett är det ju inte lov fören måndag, men jag känner för att ta med första helgen iallafall.
Jag var iallafall på en get-together med halloween tema (med obligatorisk dress-up) hos Nicke. Det var zombie-smurfar, pumpor, nån från clockwork orange, naruto karaktärer, Luigi, spöken, talibaner, döden och självaste Gudfadern himself för att nämna nåra. Själv gick jag som Rocket från Suckerpunch. Godsaker bjöds det på också. Jag och Anna kom hem runt 1.00 eller nåt, tittade inte så noga på klockan om jag ska va ärlig, sen somnade jag sött i min säng. Antar att jag fortfarande var lite trött från trippen med klassen till Birka och Röskär i torsdags/fredags. Det var också ett äventyr. Förövrigt är Birka full med fårskit. x)


Söndag

Vaknade som vilken annan söndag som helst. Fick ställa om nåra klockor som inte blev omställda kvällen innan. Vintertid ni vet. Efter lunchen (som var en 'kub' thai mat från Hemköp. Note to self: köp INTE Red Curry Chicken.. whatever kuben. Smakar lakrits. USCH!) drog jag in till stan till Blue Fox för att införskaffa en ny burk hårfärg. Hade tänkt dra redan när vi kom hem från Röskär i fredags men hade fått för mig att affärn låg i Gamla Stan och sen blev det sent så då åkte jag hem istället. Jag såg iallafall en människa i fiskdräkt.
Dom håller jävligt länge dom där burkarna för att vara en intensivtoning. Färgade ju i påskas (sen har jag 'bättrat på' färgen två-tre gånger innan burken tog slut) och det sitter än. Gillar hur färgen fadear från orginalfärg > ljusrosa > orange > blont. *känna sig häftig*
På kvällen såg jag klart på första säsongen av Torchwood. Kan inte förstå hur jag kunde rata den serien. Den är ju helt underbar!


Måndag

Officiell start på höstlovet. Börjar med att jag vaknar med halsont. Kul! Tar mig iallafall iväg till frisörn. Blev klippt av den blonda kvinnan. Favoriten. Resultatet blev precis som jag ville ha det. Skulle ha köpt en burk vax också. Den som luktar så gott. Eller det kanske inte var vax. Kanske var D:fi Extreme Hold Styling Cream.
Eftersom jag inte kunde sluta tänka på den där hårprodukten så var jag tvungen att ge mig ut på jakt. Hittade (på kampanj dessutom) på Matrix, bakom Make-up store ni vet, i K:Fem. (Tack, syster!) Förhoppningsvis är det samma sort som frisörskan använde. Annars får jag helt enkelt testa mig fram. Vet att det var en D:fi iallafall. Och krämig verkade den vara. Inte hårdvax med andra ord.
Har även städat rummet idag. Inte en dag förtidigt. Nös som en tok igårkväll, men kan inte säga om det var av dammet (inte för att jag är dammallergiker) eller för att jag håller på att bli förkyld. Det är iallafall lättare att andas genom näsan i rummet nu.


Tisdag

Hela dagen har i stort sett handlat om Torchwood. Torchwood, Torchwood, Torchwood. Är på tredje säsongen (Children of Earth) nu sen är det bara Miracle day (säsong 4) kvar. Gick till centrum med syster. Skönt att komma ut lite ibland också. Inte bara sitta inne och häcka. Hon skulle iallafall kolla in en ny jacka. Fanns inte i rätt färg dock. Sen blev det för varmt så vi gick hem. Är inte så jättekul att shoppa kläder egentligen. Så omständigt. Var bättre förr när man bara kunde gå in i en butik, ta det man ville ha, betala och gå hem. Nu måste man prova plaggen också. Och skor. Det är nog det värsta. HATAR att shoppa skor. Det är så tråkigt!
På kvällen blev det iallafall blondering. (Tack igen, syster!) Även fast det inte blir blont på mig. Snarare gult/guld/orange. Snyggt blev det iallafall. Men det varar inte länge. Är ju bara 'mellan akten' som ni vet.
Förövrigt har jag fått rethosta..


Onsdag

Åh, Torchwood: Miracle Day gör mig galen! Det är så kissdåligt! Får mig att ogilla amerikaner mer och mer. Verkar bara handla om Amerika, Amerika, Amerika, Amerika, Amerika, Jack och Gwen, Amerika, Amerika, Amerika. Ännu en sjukhus/kriminalserie och CIA är bara dumma i huvudet. Som vanligt. Alltihop bara skriker Mission Impossible, Dark Angel, osv. Mestadels är det bara babbel. Man hänger inte riktigt med i vad som händer. Ändå måste jag fortsätta titta trots att det suger. Och det är 10st 1-timmes avsnitt. Torchwood skulle ha stannat i England. Amerika förstör bara allting.
Förövrigt har håret blivit rosa igen. (Färgats alltså, inte helt magiskt ändrat färg av sig självt, vilket iochförsig hade varit rätt tufft..)


Torsdag

Såg klart dom sista fyra timmarna av Torchwood. Allting, hela Miracle Day säsongen kändes som en enorm 10-timmars film. Här snackar vi riktig långfilm. Slutade med en cliffhanger gjorde den också. Lite glad att det är över är jag, för jag gillar inte Bill Pullman så värst mycket. Dom valde iallafall rätt man att spela pedofil.. *ryser* Sen att jag bara ville skjuta den 'röda kvinnan' är ju en annan sak. Så irriterande människa!
Så, vad gör man nu? Det är 8 månader kvar till nästa Doctor Who säsong och när säsong 5 av Torchwood kommer har jag ingen aning om.
Uppföljningen på min förkylning är att jag nu har tappat luktsinnet. Tror aldrig det har hänt förut. Öppnade kylen och sniffade och det ända jag kunde uppfatta (om ens lite svagt) var osten. Ingenting annat. Luktade på en chokladkaka. Ingenting. Samma sak med en tepåse (inte för att jag dricker te, men det fanns hemma). Däremot kan jag känna smaker, so all is well.
På kvällen hittade jag pepparkakor och vitmögelost i köket. Samt avokado. Blir nog till att göra en guacamole imorn om inte mamma hade tänkt använda dom till nåt annat. Det är ju ändå fredag.
Fick ett litet sött kuvert adresserat till mig och Anna. Det var en inbjudan till Hedvigs dop i december. Då får man ge sig ut och leta dop-present till det lilla skruttet. Hoppas bara inte nån köper samma sak, som på Cassandras dop. Och vart tusan ligger Slottskyrkan?


Fredag

Tror jag är besatt av att klippa håret.. Varje gång jag tar på det så känns det längre. Inte för att jag gör nångting åt det, men ändå. Dyrt att pröjsa 300:- bara för en rakning. Tänkte att jag skulle göra guacamole. Vi hade ju ändå alla ingredienserna hemma (allt utom en tomat och salsasås). Jag gick iallafall och handlade. Gick till HM först och provade en mysig tjocktröja, som var för kort i ärmarna så jag gick vidare till Hemköp. När jag väl hade irrat runt i den enorma laburint som kallas Hemköp och hittat det jag skulle ha på min lilla lista var det en kärring som snodde min påse i kassan (!!). Jag fick en stöt, som jag alltid får när jag är på Hemköp (jag är laddad!), när jag skulle hämta salsan så det var nära att jag tappade burken. Hade kunnat gå illa. Det ända illa som hände var att tumnageln gick.
Såg, bland allt kaos, att dom har börjat sälja chokladtomtar. Redan!? Galet.
När jag kom hem och skulle göra min älskade guacamole upptäckte jag, försent, att två av avokadosarna var för omogna att använda. Hur som helst blev det en liten skål till mig själv.
Bestämde mig för att se om Doctor Who bara för att. Vem vet, man kanske har missat nåt. Efter två avsnitt började jag faktiskt att kolla på den gamla klassiska Doctor Who serien. Den från 1963-1989. Svartvitt. Har 26 säsonger att gå igenom (allt är inte svartvitt dock). Jag kanske lär mig en massa nytt om Doktorn och kompani.
Lördag blir nog ett roligare inlägg. Gamex!!


Lördag

Drog till Gamex på Kistamässan med gänget. Det var en upplevelse. Mycket att titta på. Det första jag såg var nån som klätt ut sig till Link. Det var nåra fler cosplayare där (dock inte tillräckligt om jag får säga min mening). Bäst av allt var nog affärerna. Fanns mycket fint och hade jag kännt mig rik så hade jag nog köpt ett och annat. Kände inte för att pröjsa 250:- för ett gosedjur som bara ska stå i min hylla (som förövrigt redan är full) och samla damm. Jag köpte nåt till syster istället.
Det var trångt på bussen hem (iallafall till Tensta..) och jag störde mig på en kvinna som talade om för flickan hon hade med sig att dom minsann skulle gå av i Tensta och byta till 514 för att 'buss 179 går inte till Spånga, den går till Vällingby'. Funderade över om jag skulle tala om för henne att båda bussarna går till Spånga, dom går till och med samma väg. Dom gick iallafall av i Tensta (som alla andra), sen vart det lättare att andas igen. Och man fick sittplats.
Just det! Fick en komplimang om håret av en tant innan jag klev på bussen.
Googlade runt på Doctor Who merch och hittade Doctor Who lego (!!). Måste ha!! Fast det är relativt dyrt. Iallafall på den sidan. £49.99 för TARDIS Console Room Mega Set. Det är typ 560:-. Får fortsätta googla och se om den kan finnas nån annanstanns, billigare.


Söndag

Sista dan på lovet. Fortsatt tittande på klassiska Doctor Who. Man blir väldigt trött av svartvitt vill jag lova. Känner hur ögonlocken blir tyngre och tyngre. Är på avsnitt 31 nu. Strangers in space. Sitter och funderar på exakt när Doktorn får sin Sonic Screwdriver.. Och var Susans föräldrar är. Hon är ju Doktorns barnbarn.. The Time War verkar inte ha vart än iallafall för Doktorn hade aldrig sett en Dalek förut. Åh vad jag saknar nutidens Daleks från 2010.. Dom är så.. plastiga.
Usch. Upp tidigt imorn. Jag vill inte!


Technicolor Daleks! Power Rangers here we go!

<3

RSS 2.0