P2-2013 Dag 5

Dag 5 på Hermods
 
Dagens skoldag var ganska så seg. Vi satt mest och läste om arbetsmiljön. Imorrn är det tänkt att dom ska fixa så att vi alla får skåp. Dom ska ta reda på vilka som har slutat, vilka skåp som är lediga osv. Därför fick vi ledigt imorrn. Extra lång påskhelg med andra ord.
På tisdag nästa vecka är det meningen att första provet ska vara inlämnat. Tänkte kika på det imorrn, och även kika på uppdraget.
Vi har förövrigt förökat oss. Nu är vi 38 st elever allt som allt. Janne behöver en extra lärare.
 
Nu öppnar jag en powerking och tar helg.

P2-2013 Dag 4

Dag 4 på Hermods
 
Då så var vi inne på dag 4. Idag var en kort dag. Vi fick våra kläder och hjälmar och skor. Sen fick vi ett par handskar, skyddsglasögon, tumstock och snickarpenna. Efter det ville nåra prata lite med Janne. Ungefär som mentorssamtal fast ändå inte riktigt. Vi var väl en 7 st tror jag. Resten fick gå hem. Jag var sist, men det kändes bra. Hoppas vi får våra skåp snart så man kan ha sina grejer där.
 
Jag fick mail från adlibris också. Dom har skickat Byggstart-boken nu. Borde v'äl komma nångång i dagarna. Helst innan den 2:a april då första provet ska vara inlämnat.
 

P2-2013 Dag 3: 'Synvinkel'

Dag 3 på Hermods
 
Dag tre på Hermods var längre än föregående dagar. Vi slutade runt 14 har jag för mig. Kikade inte på klockan. Idag var det fotografering ute i korridoren. Fotona skall användas till våra ID-06. Dom behöver vi för att kunna komma in på alla byggen. 
 
Imorrn och på fredag är det självstudier, med andra ord arbeta i webprogrammet Novo hemifrån (eller var vi nu vill vara). Så, ja, lillördag känns trevligt. :)
 
Det första jag gjorde när jag kom hem (utom att gå direkt till kylen och öppna en powerking) var att beställa läroboken vi ska använda. Boken med golvinriktning har jag inte fått veta namnet på ännu.
Sen loggade jag in på Novo och läste lite om Byggbranchen och Byggnadsprocessen och gjorde båda självtesterna. Första testet fick jag alla rätt på, men det andra fick jag 1.5 fel på. Jag tänker göra testerna och eventuellt läsa allt igen imorrn och på fredag så jag lär mig mer.
 
Jag såg ett bekant ansikte i målargruppen idag. Kul :) Spring iväg med er nu och hämta en synvinkel!

P2-2013 Dag 2

Dag två på Hermods.
 
Idag fick vi prova kläder och skor. Vi var bara runt 4-5 tjejer idag. Har inte tagit mig tid att räkna alla grabbar, men det är en hel drös. Vi fick fler papper med information och Janne svarade på diverse frågor som dök upp. Vi släpptes runt 11-snåret så jag har fortfarande min risifrutti kvar som jag tänkte ha till lunch. Blir det längre dag imorrn blir den uppäten då.
 
Vi har inte fått något fast schema ännu, men vi fick en veckoplanering idag och ett exempel på tider. Börja kl. 8:00, rast 9:30, lunch 11:00, rast 12:30, slut ca 14:30-15:00.

Imorrn ska det bli fotografering. Enligt Janne skulle vi hålla upp en skylt med namn bl.a på. Jag tänkte direkt 'brottsfoto' när jag hörde det, haha. Fotot skall användas till våra ID-kort som vi ska få sen.

Golvläggarutbildningen

Hermods Golvläggarutbildning
P2 2013
 
Dag 1
 
Då var första dagen på golvläggarutbildningen avklarad. Eller.. jag blev klar för dagen redan vid 11. Vi fick lite information och en svart mapp med papper. Läraren Janne verkar helskön.
Det första jag gjorde när vi väntade på att introduktionen skulle börja var att scanna rummet och räkna alla kvinnor. Det var inte så många, kanske 6 stycken. Dessutom skulle dom flesta bli målare.
Målarna får börja direkt på sin inriktning, medan vi andra måste lära oss grunderna innan vi kan slussas ut till våra respektive inriktningar. Jag måste lära mig hur man bygger huset först så jag vet vart jag ska lägga golvet, hehe. Golvläggar delen av utbildningen sker inte förens i januari nästa år under den tredje och sista terminen. Imorrn kommer vi att få prova kläder och skor bl.a.
 
Det känns bra det här.

RSS 2.0