Linda tipsar om TV-serier

Kände att jag måste tipsa om alla bra serier jag ser/har sett.
Det var lite svårt att skriva vad de handlar om utan att spoila för mycket.
För vissa fick jag använda google till hjälp.
Vissa har jag dessutom bara sett ett eller ett par avsnitt av så jag utgår från det man får reda på i början.
Om nån av mina läsare har sett nån av serierna och tycker att min beskrivning är helt off så får ni gärna skriva en kommentar.
Serierna är ganska så lika har jag märkt.
De flesta innehåller FBI, pang-pang, övernaturliga väsen, utomjordingar och utspelar sig ofta i en post-apokalyptisk tid.
Det märks vad jag gillar för slags serier.
;)
 
---
 
 
Agents of S.H.I.E.L.D - Utspelar sig efter filmen Avengers. Phil Coulson, chefen för Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division, S.H.I.E.L.D rekryterar hackern Skye som är hemlös och bor i sin Van. Nu när världen känner till att det finns superhjältar och superskurkar krävs ett sammansvetsat team för att sätta stop för elakheterna.
 
 
Andra Avenyn - Svensk såpa som utspelar sig i den fiktiva stadsdelen 'Riverside' i Göteborg. Handlar som alla andra såpor om ett antal familjer med ungdomar med vanliga problem så som utpressning, kriminalitet, graviditet, olovliga förhållanden och otrohet.
 
 
Arrow - Oliver Queen kommer hem till civilisationen efter att ha varit strandsatt på en ö i 5 år. Hans livssyn har förändrats och han känner att han måste rensa staden från brottslingar, men han kan inte göra det som 'Oliver Queen', rikemansbarn. Han måste göra det som 'någon annan'.
 
 
Bates Motel - Handlar om Norman Bates liv som ung. Hur han och hans mor Norma köper ett hotel, hur han handskas med en utstött halvbror och andra mystiska händelser i området.
 
 
Breaking Bad - Walter White är en kemilärare som har lungcancer. Han känner att han inte har nåt att förlora så han bestämmer sig för att göra crystalmeth istället.
 
 
Community - Jeff Winger är en advokat som efter det kommer fram att han har förfalskat sina betyg börjar studera på Community College (folkhögskola?). Där startar han en studiegrupp med en grupp människor som kan 'hjälpa' honom med sina studier så han slipper göra dom själv. Gruppen består av en millionär, en filmnörd, en sportfåne, en plugghäst, en feminist och en ensamstående mamma. Även om de är olika lär de känna varann och sig själva bättre.
 
 
Da Vinci's Demons - Handlar om Leonardo Da Vinci's unga år som konstnär, uppfinnare, idealist och intellektuellt geni i staden Florence. Om hur han bygger vapen åt Hertigen av Milan och söker efter the Book of Leaves och den mystiska kulten Sons of Mithras.
 
 
Dead Like Me - En ung kvinna har otur nog att få en toasits i skallen och dör på fläcken. När hon 'vaknar upp' blir hon en Grim Reaper som måste slussa ex antal själar till andra sidan innan hon själv får vandra vidare.
 
 
Defiance - Defiance är en stad som ligger ovanpå föredetta St Luis. Invånarna är människor och nåra olika raser av aliens, exempel vildarna Irathients och de lite finare Castithians. En ung Castithian, Alak Tarr är förälskad i en människoflicka, Christine McCawley vilket deras fäder avskyr. De måste lära sig att samsas för deras barns skull. Nolan och hans adopterade Irathient dotter Irisa kommer till staden där han blir sheriff och hjälper till att hålla staden fri från ondska.
 
 
Doctor Who - (Classic + NuWho. Världens längsta fortgående sci-fi serie startade 1963 och håller på än idag. 50års jubileums avsnittet kommer i november) 'The Doctor' är en Time Lord från planeten Gallifrey som stjäl en utgången trasig tidsmaskin, en så kallad T.A.R.D.I.S, Time And Relative Dimensions In Space. The Time Lords observerar händelser, men ingriper aldrig, men the Doctor vill hjälpa folk. På hans resor genom tiden och rymden träffar han folk som ibland får följa med honom och hjälpa honom rädda folk från elaksinnade utomjordingar.
 
 
Falling Skies - Överlevande efter en alien attack slår tillbaka.
 
 
FlashForward - Hela världen kollapsar och får en blackout i 2 minuter och vaknar med en kort vision av framtiden. FBI utreder. Kommer det att hända igen?
 
 
Fringe - Olivia Dunham, en FBI-agent, jobbar med en föredetta mentalpatient. En galen vetenskapsman vid namn Walter Bishop och hans son Peter. Tillsammans utreder de ovanliga fall och fenomen exempelvis att det finns två paralella universum. Olivia kan se om någon är från 'den andra världen'. Är det något som inte står rätt till?
 
 
Game of Thrones - Sju adliga familjer slåss om kontroll över landet Westeros.
 
 
Glee - Will Schuester är en spanskalärare men vill bli musiklärare istället, så han blir det. Det droppar in lite elever. Alla med olika bakgrund men alla lyckas blir sammanflätade ändå. Sue Sylvester är tränare för skolans cheerleaders och försöker med alla medel förstöra för musikklassen.
 
 
Hannibal - Will Graham har förmågan att känna empati för seriemördare. Han besöker en psykolog, Dr. Hannibal Lecter som är med honom när han hjälper FBI. De försöker fånga en mördare, en copycat som mördar folk som en annan mördare men gör konst av det hela istället.
 
 
Heroes - Folk får reda på att de har superkrafter. Vissa kan flyga, vissa kan se framtiden, andra kan hela sig. Sen har vi Sylar, som inte har nån kraft. Han blir avundsjuk och kommer på ett sätt att ta andras krafter. En grupp människor går ihop för att stoppa honom.
 
 
Hex - Cassie blir manipulerad och förförd av Azazeal, ledaren för de fallna änglarna, så kallade nephilim. Hon föder hans satanistiska son, Malachi som utvecklas ovanligt fort. Thelma, Cassie's döda bästa vän, går ihop med Leon och Ella för att sätta stop för Malachi och hans onda planer.
 
 
Labyrint - (TV4's största och dyraste serie) 5 olika barn föds samma dag på samma sjukhus. En psykiskt sjuk kvinna blandar om barnens namnbrickor. Barnens, nu vuxna liv korsas under olika omständigheter. En olycka sker och allt blir huller om buller.
 
 
Last Resort - En ubåt plockar upp nåra marinsoldater och får en order om att skicka iväg en atombomb. Kaptenen vägrar varpå ubåten blir attackerad av en annan ubåt så besättningen tar sin tillflykt på en liten ö.
 
 
Lost - Ett plan krashar på en ö under underliga omständigheter. Passagerarna måste lära sig att samsas för att överleva. Konstiga ljud hörs ifrån djungeln. Kanske är de inte ensamma på ön?
 
 
Misfits - Ett gäng ungdomar gör community service sen börjar det åska. Hela stan blir träffad av blixten och får 'superkrafter'.
 
 
Once Upon a Time - Emma Swan är Snövit's dotter. Hon är den enda som kan häva förbannelsen som Den Elaka Drottningen Regina har lagt över staden Storybrooke. En förbannelse som gör att alla sagofigurer som bor i staden inte vet vem de egentligen är.
 
 
Once Upon a Time in Wonderland - (Spin-Off till Once Upon a Time) Alice möter en man i Underlandet. Anden i flaskan. Han faller från en klippa och Alice tror att han dör. I själva verket blir han tillfångatagen av Jafar.
 
 
Orange is the New Black - Piper Chapman hjälper sin flickvän att smuggla knarkpengar men åker fast och blir skickad i fängelse. Där möter hon en massa underliga människor. När hennes föredetta flickvän också tas in på fängelset blir det lite problem.
 
 
Reaper - Sam får reda på att hans föräldrar sålde hans själ till Djävulen innan han föddes. Nu tvingas han vara Djävulens bounty hunter och med hjälp av olika 'vapen' skicka själar tillbaka ner till Helvetet tills han dör.
 
 
Red Dwarf - Dave Lister är den enda levande människan kvar efter en radioaktiv läcka utplånat alla i besättningen på rymdskeppet Red Dwarf för tre miljoner år sedan. Hans enda vänner är hologrammet Rimmer, mechanoiden Kryten, en katthybrid, Cat, evolverad från Lister's föredetta katt Elvis, 'The Supreme Mother' och Holly, skeppets senlia dator.
 
 
Revolution - Strömmen stängs av i hela världen. Man kallar det 'the Blackout'. 15 år senare blir Ben Matheson mördad av the Militia. Hans son Danny blir kidnappad och hans dotter söker hjälp från sin farbror Miles för att hämta tillbaka honom. På vägen får de reda på lite mer om 'the Blackout'.
 
 
Sarah Jane Adventures - (Spin-Off till Doctor Who. Vänder sig till lite yngre tittare.) Serien följer Sarah Jane Smith. En journalist och föredetta resekamrat till the Doctor och hennes äventyr med utomjordingar som antingen behöver hjälp att ta sig hem eller vill ta över Jorden. 
 
 
Sleepy Hollow - Ichabod Crane stred och dog i frihetskriget (the Revolutionary War) på 1700-talet. Han 'vaknar upp' igen i en grotta på 2000-talet. Tillsammans med Lt. Abbie Mills och med hjälp från hans bortgångna häx-fru försöker han stoppa Apokalypsens fyra ryttare.
 
 
Supernatural - Sam och Dean's mamma dog av ett övernaturligt väsen när de var små. Nu är de äldre och hjälper sin pappa att hitta väsendet och ta kol på det. På vägen stöter de på andra demoner och monster som måste förgöras.
 
 
Teen Wolf - Scott McCall är en helt vanlig tafatt kille. Tills han blir biten av en varg och får övermänskliga krafter.
 
 
Terra Nova - Året är 2149. Planeten Jorden är döende. Människorna transporteras 85 miljoner år bakåt i tiden till dinosauriernas tid där de bosätter sig i byn Terra Nova och får en chans att bygga en ny civilisation. Men saker och ting går inte alltid som planerat..
 
 
The Originals - (Spin-Off till Vampire Diaries) De första vampyrerna, the Mikaelsons kommer tillbaka till New Orleans, deras hemstad och upptäcker att den nu styrs av en vampyr vid namn Marcel. Marcel har stadens häxor i sitt våld och den som utför magi blir dödad. Frågan är hur han vet när nån utfört magi? Samtidigt har Niklaus Mikaelson, en hybrid, gjort en varulvskvinna omöjligt gravid.
 
 
The Tribe - Alla vuxna i hela världen dör pga ett dödligt virus. Barnen och ungdomarna tvingas växa upp fort. Alla kommer inte överens så man bildar olika tribes. Serien följer triben 'the Mallrats', namnet taget för att de har bosatt sig i ett gammalt köpcenter. Serien innehåller kärlek, svek, intriger och bråk med andra tribes.
 
 
Torchwood - (Spin-Off till Doctor Who) Torchwood Institute är en hemlig organisation som grundades av den Brittiska kronan, Drottning Victoria för att vara exakt. De kämpar för att skydda jorden från utomjordiska och övernaturliga hot. The Doctor's föredetta resekamrat Captain Jack Harkness är numera chef för Torchwood.
 
 
True Blood - Vampyrerna har 'kommit ut ur garderoben'. Sookie Stackhouse kan höra tankar. Hon bor hos sin farmor med sin bror Jason och har ett relativt normalt liv innan vampyren Bill Compton kliver in på restaurangen där hon jobbar..
 
 
Under the Dome - En dag skakar marken och pang så var den bara där. En osynlig vägg runt hela staden. Det är omöjligt att kommunicera med folk utanför. Varför hände detta? Vad är det för bubbla som kapslat in hela stan?
 
 
Vampire Diaries - Elena Gilbert träffar Stefan Salvatore, en av två bröder. Vad hon inte vet är att de är vampyrer. Hon får reda på att hon är en doppelgänger och att båda bröderna Salvatore har haft en relation med hennes dubbelgångare, Katherine. En av de första vampyrerna, Niklaus Mikaelson, en vampyr-varulvhybrid har jagat Katherine i århundraden. Han vill åt hennes speciella blod, men när han får reda på att hennes dubbelgångare finns i närheten försöker han få tag i henne istället. Salvatore bröderna måste hjälpa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0